Back to All Events

VRwandlung: Opplev Kafka! La deg forvandle til Gregor Samsa (tysk)

  • Sal: Nedjma Litteraturhuset i Oslo (map)

La deg forvandle og dykk ned i Gregor Samsas verden!

Drømmer du om én gang å få være hovedpersonen i en av verdenslitteraturens store klassikere? Da har du muligheten nå! Og hvilken mulighet: Du kan la deg forvandle til Gregor Samsa, hovedpersonen i Franz Kafkas novelle “Forvandlingen” (Die Verwandlung) , en av de viktigste tekstene i det 20. århundret. Forvandlingen skjer gjennom en fanstastisk virtual-reality-installasjon som har fått navnet “VRWandlung”.

Dette er en interaktiv installasjon som er utviklet av et tsjekkisk team under kunstnerisk ledelse av regissør Mika Johnson. Det er første gang den vises i Norge. Våger du deg ut i det, kommer du inn i historien akkurat der hvor Gregor Samsa forvandler seg til et insekt. Og som om du var Samsa, kommer du inn i en verden, hvor alt virker merkelig fremmed, ikke minst din egen kropp. Du får på deg vr-briller og det aller første du må gjøre er å bli kjent med din egen monsteraktige kropp og bevege deg rundt i et rom som er konstruert, men tilnærmet likt det rommet installasjonen virkelig befinner seg i. Og utenfor? Der står familien og sjefen og forlanger å få komme inn!

Hvordan føles det å bli til et insekt? Og hvordan klarer du å finne nøkkelen og åpne døren ved å bruke følehornene dine? Kom til Litteraturhuset i Oslo og bli til en bille. VR-brillene er porten inn til en verden, hvor alt du kjenner er blitt helt annerledes.

Foto: Goethe-Institut

 

bilde.jpg