Back to All Events

Selvportrett med bisverm: Jan Wagner & Asbjørn Stenmark (engelsk)

  • Sal: Kverneland Litteraturhuset i Oslo (map)

Jan Wagner (født 1971) er en av de aller mest leste og prisbelønnede poetene i tysk litteratur i dag. Diktene hans kjennetegnes ved en egen åpenhet overfor den fysiske virkeligheten, der særlig gjenstander, planter og dyr spiller en sentral rolle. Stikk i strid med rådende tendenser i samtidslyrikken tar Wagner gjerne enderimet og klassiske diktformer som haikuen og sonetten i bruk - men alltid på et lekent og utradisjonelt og umiskjennelig wagnersk vis. Et utvalg av Jan Wagners dikt med tittelen Selvportrett med bisverm er nettopp kommet ut på SolumBokvennen forlag. Samtalepartner er Wagners norske gjendikter, forfatteren Asbjørn Stenmark.

Samtale mellom:

Språk: engelsk

collage_wagnerogstenmark.jpg