Back to All Events

Gud er ikke sjenert: Olga Grjasnowa & Bernhard Mohr (engelsk)

  • Sal: Kverneland Litteraturhuset i Oslo (map)

Olga Grjasnowa (f. 1984) flyttet fra Aserbajdsjan til Frankfurt da hun var 11, og gjorde det tyske språket til sitt eget. I dag står hun i første rekke blant flere unge forfattere av østeuropeisk bakgrunn som har fornyet og beriket tysk litteratur – og ikke minst gjort den mer internasjonal.

I sine tre kritikerroste romaner minner Grjasnowa oss på at den verdenen vi ser gjennom vinduet ikke er den eneste; det finnes alltid mange andre verdener som det lønner seg å lære å kjenne. Hennes siste, Gott ist nicht schüchtern (Gud er ikke sjenert) fra 2017, er et rystende tidsdokument om borgerkrigen i Syria, en roman om flukt – og om to privilegerte mennesker som mister alt og må kjempe for å overleve.

Samtale mellom:

Språk: engelsk

collage_grjasnowaogmohr.jpg