DAVID SAFIER (DE)

af_safier_david_Dennis Dirksen.jpg

(f. 1966) er en tysk forfatter og manusforfatter. Safier er født og oppvokst i Bremen, hvor han fremdeles bor. Han er utdannet journalist og har arbeidet for både radio og fjernsyn.

Siden 1996 har han vært forfatter og manusforfatter på heltid. I 2007 kom debutromanen Mieses Karma (norsk Dårlig karma, oversatt av Astrid Nordang) som ble en internasjonal bestselger. Den handler om TV-programlederen Kim Lange som blir drept av en vask fra en russisk romstasjon og blir gjenfødt som maur. Hun gjør alt for å opparbeide seg bedre karma. Etter suksessen med romanen opprettet Safier stiftelsen "Gutes Karma" med målet om å forbedre sin egen karma.

Blant Safiers andre kjente romaner er Jesus liebt mich (Jesus elsker meg) som ble filmatisert i 2012. Den finnes i norsk oversettelse under tittelen Apokalypse på tirsdag (oversatt av Miriam Claire Lane). Safiers nyeste roman Die Ballade von Max und Amalie (Balladen om Max og Amelie) er en kjærlighetshistorie mellom den enøyde, hjemløse tispa Amalie og den velsituerte familiehunden Max.

Nyeste utgivelser

Muh!, Kindler 2012
28 Tage lang, roman, Kindler 2014
Mieses Karma hoch 2, roman, Kindler 2015
Traumprinz, roman, Kindler 2016
Die Ballade von Max und Amelie, roman, Kindler 2018

Utmerkelser

Emmy 2004 (som manusforfatter for TV-serien Berlin, Berlin)

Kilder: davidsafier.de, cappelendamm.no
Foto: Dennis Dirksen