Back to All Events

Domestic Crime: Melanie Raabe, Maja Lunde & Ruth Lillegraven (norsk-tysk/tolk)

  • Sal: Amalie Skram Litteraturhuset i Oslo (map)

Domestic Crime

Melanie Raabe er en av Tysklands mestselgende krimforfattere og har hatt stor suksess med sine bøker, som befinner seg innenfor den sjangeren vi gjerne kaller domestic crime, krim uten politimann og detektiv, men hvor spenningen foregår innenfor hjemmets fire vegger og gjerne også i hovedpersonens psyke. Hennes bøker har blant annet blitt sammenlignet med Flink pike (Gillian Flynn) og Jenta på toget (Irma Joubert). Hennes første bok Fellen er oversatt til en rekke språk og rettighetene er for lengst solgt til Hollywood.

Ruth Lillegraven er kjent som poet, men krimdebuterte i fjor med romanen Alt er mitt, som også befinner seg innenfor et utypisk landskap, hvor overraskende vendinger og emosjonell dybde står i sentrum. Boka fikk god mottakelse og er solgt for oversettelse til en rekke språk.  

Maja Lunde leser svært sjelden politikrim, men har en forkjærlighet nettopp for domestic crime. krimbøker hvor spenningen ligger mer på innsiden enn på ytre handlingen og hvor nære, familiære relasjoner utforskes.

Samtale mellom:

Språk: tysk og norsk med tolk

collage_lillegravenlunderaabe.jpg