Back to All Events

Det springende punkt. På sporet etter fortellingens begynnelse: Judith Hermann & Erik Fosnes Hansen (tysk/tolk)

  • Sal: Wergeland Litteraturhuset i Oslo (map)

Den tyske forfatteren Judith Hermann slo igjennom allerede med sin første bok, Sommerhaus, später (1998), en samling noveller eller fortellinger som ble en bestselger i Tyskland og som er oversatt til 20 språk. I sitt kresne forfatterskap forener Hermann suveren stil med dyptloddende psykologi, og finner de store motivene i de små hendelsene. Det er først og fremst novellen, den korte fortellingen, som er hennes domene, men i 2014 kom hennes første roman, Aller Liebe Anfang. I denne samtalen om Hermanns forfatterskap settes også fortellerkunstens paradoks i sentrum, dens hvorfor og hvordan.

Samtale mellom:

Språk: tysk med tolking til norsk

collage_hermannogfosneshansen.jpg