Back to All Events

Krim fra et syndig og eksplosivt Babylon Berlin: Volker Kutscher & Pål Aasen (engelsk)

  • Sal: Wergeland Litteraturhuset i Oslo (map)

Volker Kutschers sju bøker om kriminaletterforsker Gereon Rath er det litterære forelegget for Babylon Berlin, Tysklands største tv-satsning noensinne. Kutscher lar fakta og fiksjon smelte sammen i et bredt anlagt krim-epos fra Berlin i 1930-årene. Den blodige kampen mellom kommunister, nazister og tyske myndigheter danner bakteppe for de sju kriminalhistoriene, og sentrale politiske aktører trekkes på ulike måter inn i handlingen. Byen Berlin spiller også en viktig rolle i Kutschers verk, både som historisk skueplass og dekadent metropol. Kanskje finnes det til og med interessante og skremmende paralleller til Europa i vår egen tid.

Møt forfatteren i samtale med en av sine norske oversettere, og hør mer om Kutschers inspirasjonskilder, bøkenes historiske kulisser og den hemmelighetsfulle etterforskeren Gereon Rath.

Volker Kutscher intervjues av oversetter Pål H. Aasen.

Samtale mellom:

Språk: engelsk

collage_kutscherogaasen.jpg