Back to All Events

Om flerspråklighet og litterært språk: Melinda Nadj Abonji & Elin Nesje Vestli (tysk/tolk)

  • Sal: Kjelleren Litteraturhuset i Oslo (map)

Melinda Nadj Abonji ble født i det tidligere Jugoslavia, hvor hun tilhørte den ungarske minoriteten. Fem år gammel kom hun til Sveits. I dag er hun en av de viktigste litterære stemmene i det tyskspråklige litteraturen og en profilert performancekunstner.

I 2010 ble Nadj Abonji tildelt både den prestisjetunge Deutscher Buchpreis og Schweizer Buchpreis for romanen Tauben fliegen auf; i 2017 kom hennes nyeste og kritikerroste roman, Schildkrötensoldat.  Med utgangspunkt i de to romanene, men også med noen sideblikk på forfatterens øvrige verk, diskuterer Melinda Nadj Abonji og Elin Nesje Vestli spørsmål som blant annet migrasjon og integrasjon, selvbiografisk litteratur, forfatterens politiske rolle og hvordan flerspråklighet beriker det litterære språket. Melinda Nadj Abonji kommer også til å lese et utdrag fra Schildkrötensoldat.

Samtale mellom:

Språk: tysk m/tolking til norsk

collage_melindaogelin.jpg