Back to All Events

DEBATT: Hva er vitsen med bokmesser? Diskusjon med Clemens Bomsdorf, Lars Birken-Bertsch, Halldór Guðmundsson, Arve Juritzen & Nina Hanssen (engelsk)

  • Sal: Amalie Skram Litteraturhuset i Oslo (map)

Norge er ikke i noen særstilling med status som æresgjest på Bokmessen i Frankfurt i 2019, flere land har hatt samme mulighet. Summen for Norges deltagelse er 55 millioner kroner. Hva har norsk litteratur igjen for gjestelandsrollen? Kunne disse pengene vært investert annerledes for å fremme norsk litteratur?

Bokmesser flest har som mål å forene kunnskap, presentere nyheter og, viktigst av alt, kjøpe og selge. Men er det virkelig sånn at bokmesser og litteraturfestivaler bidrar til å skape en lesende offentlighet og en bevissthet om litteraturens betydning? Eller er bokmessene bare bransjens påskudd for å møtes, vise seg frem og ha det gøy?

Debatt med:

Språk: engelsk

collage_bokmesse.jpg