Back to All Events

KLASSIKER: Scener fra tysk litteratur. Klassikere i nye omgivelser. Foredrag av Helge Jordheim

  • Sal: Wergeland Litteraturhuset i Oslo (map)

Litteratur er lange rekker med klassikere, den ene etter den andre, fra Lessing til Jelinek, fra Goethe til Grass. Men litteratur er også plutselige, overraskende øyeblikk når verden ikke lenger er det den synes som, verken i bøkene eller utenfor. Dette foredraget vil presentere tysk litteratur gjennom noen slike øyeblikk: Da en engelsk jurist siterte Goethe, trodde han, men egentlig siterte noen helt andre. Da studentene i Jena sang Schiller og lagde tumulter i gatene. Eller da en mann i en av Kafkas parabler oppdaget av klokken hans ikke viste det samme som byuret og mistet retningen.

Foredragsholder:

Språk: norsk

Helge Jordheim_Universitas.jpg