Back to All Events

Fra det tapte Atlantis til murens fall: Fotnoter om Peter Richters roman «89/90» og andre «Wende»-romaner. Foredrag av Knut Hoem

  • Sal: Wergeland Litteraturhuset i Oslo (map)

Noen fotnoter om Peter Richters roman «89/90» og andre «Wende»-romaner.

I år er det tretti år siden grenseovergangen på Bornholmer Strasse ble åpnet i Berlin. Dette var begynnelsen på slutten for DDR, og dermed også et samfunnssystem og en tilværelse som kan fortone seg som reneste science-fiction for mennesker som ikke opplevde det. Landet er kanskje borte, men hvert eneste år siden gjenforeningen har det utkommet bøker som forsøker å fange inn stemningen i dette tapte Atlantis på ulike vis. I sin varme og morsomme oppvekstroman 89/90 tar journalisten og forfatteren Peter Richter konsekvensen av at hans barndoms Dresden ikke nødvendigvis er umiddelbart forståelig for en som er vokst opp på andre siden av jernteppet, og innfører fotnoter! Denne romanen og andre romaner som tar for seg samme periode blir lagt under lupen i Knut Hoems foredrag. Hva skjer med denne historien nå når vi ser det hele på større avstand?

Foredragsholder:

Språk: norsk

Knut+Hoem_NRK.jpg