Back to All Events

DEBATT: Står kulturkritikken overfor en krise? Med Thomas Böhm, Theresia Enzensberger, Knut Hoem, Henrik Keyser Pedersen & Helge Rønning (engelsk)

  • Sal: Kjelleren Litteraturhuset i Oslo (map)

Står kulturkritikken overfor en krise?

I norsk sammenheng har det blitt hevdet at kulturkritikken står overfor en krise. I de toneangivende avisene skjæres det ned på anmeldelser. Kulturredaksjonene svekkes. Kritikken som veileder for publikum later til å forflytte seg fra de store omnibus mediene til smalere medier. Den reflekterende og analyserende kulturkritikken later til å bevege seg vekk fra de store bredt dekkende mediene. Vil den gjenoppstå i nye sammenhenger ikke minst på nettmedier som vil skape nye former og nye måter å analysere kulturelle sammenhenger og nye kunstformer? Kanskje ropene om krise er overdrevet? Det er snarere en frykt for at det gamle forsvinner, samtidig som man ikke ser at det nye oppstår i andre sammenhenger og på nye plattformer samtidig som man holder fast ved betydningen av det trykte ord og de gamle måtene å fremme kulturkritikk?

I diskusjonen om kulturkritikkens framtid og relevans møtes Theresia Enzensberger, Thomas Boehm, Henrik Keyser Pedersen og Knut Hoem. Helge Rønning vil lede debatten.

Deltagere:

Språk: engelsk

collage_kultur.jpg