Back to All Events

Hyperstition. Om tiden i det tjueførste århundret: Armen Avanessian & Lars Holm-Hansen (engelsk)

  • Sal: Kverneland Litteraturhuset i Oslo (map)

Armen Avanessian: Hyperstition. Om tiden i det tjueførste århundret

Både i boka Metaphysik zur Zeit/Future Metaphysics og i filmen Hyperstition (sammen med Christopher Roth) drøfter Armen Avanessian hva som kjennetegner tiden i det tjueførste århundret. Hypotesen er at tiden i teknologisk komplekse samfunn i dag ikke lenger forløper lineært og kronologisk, men nærmest kommer mot oss fra framtiden. Vi finner støtte for dette synet i derivathandelen i finansvesenet, men også i vår egen hverdag, hvor algoritmer alltid ser ut til å ligge et skritt foran oss, det vil si at de vet hva vi vil gjøre før vi ha gjort det.

Velkommen til en innsiktsfull samtale mellom den banebrytende østerrikske filosofen og Lars Holm Hansen, kjent for sine oversettelser av Gadamer og Heidegger. Husk å se filmen først!

Samtale mellom:

Språk: engelsk

collage_avanessianoglars.jpg