Back to All Events

Ursula Poznanski og Arne Svingen i samtale med Merete Franz | OSLO

Samtalen finner sted i Amalie Skram-salen på Litteraturhuset i Oslo.

Ursula Poznanski og Arne Svingen skriver barne- og ungdomslitteratur i hvert sitt hjemland. Utgangspunktet for denne samtalen er to kritikerroste bøker som handler om å vokse opp i en verden på vippepunktet.

I 2020 utga Poznanski den prisbelønte ungdomsthrilleren Cryptos, som utspiller seg i en verden som allerede er tvunget i kne av klimaendringene. Hvor skal vi ta veien, når det ikke lenger finnes noen steder å dra? I Svingens Brageprisen-nominerte En himmel full av skyer møter vi en elleveåring med uhelbredelig kreft. Dødsdømt som jorden selv, bestemmer han seg for å bli en miljøvekker.

Under Tysk-norsk lesereise møtes de to til en samtale om hva det vil si å vokse opp i Østerrike og Norge i dag, med klimakrisen som et dystert bakteppe, med ny teknologi og sosiale utfordringer. Hvorvidt skiller en oppvekst i Østerrike seg fra en oppvekst i Norge? Hvorfor ønsker forfatterne å skrive nettopp for unge lesere, og er det noen forskjell på lesevanene blant tyskspråklig og norsk ungdom? Det er Merete Franz som leder samtalen.

Språk: tysk og norsk. Samtalen simultantolkes. Arrangementet er gratis.

Foto Svingen: Marlene Miller Svingen

Foto Poznanski: Gabi Gerster