Back to All Events

Ruhrpott, Oslo und der Jazz Kai Schwind & Stefan Sprang (tysk/tolk)

  • Sal: Kjelleren Litteraturhuset i Oslo (map)

Forfatter og journalist Stefan Sprang har skrevet en nydelig roman om jazzmusikeren Fred Kemper og hans reise fra 70-tallets Ruhrpott-område ut i verden. Store deler av fortellingen foregår i Oslo, hvor Fred spiller saksofon med sitt band og prøver å finne svar på livets store spørsmål mens hans vandrer gatelangs i tigerstaden nattestid.

I samtalen med medieviter Kai Hanno Schwind (medlem av podcasten TYSKERNE) vil Stefan Sprang fortelle om utfordringene ved å beskrive hvordan lyden av jazz og hvordan man kan skrive om Oslo uten å ha vært der selv. Schwind og Sprang er tidligere kollegaer og venner, og med romanen Fred Kemper und die Magie des Jazz har de jobbet sammen på en uvanlig og personlig måte.  

Samtale mellom:

Språk: tysk m/tolking til norsk

collage_sprangogschwind.jpg