Back to All Events

KLASSIKER: Stefan Zweig – den fortapte europeeren Foredrag av Øystein Vidnes

  • Sal: Amalie Skram Litteraturhuset i Oslo (map)

Østerrikeren Stefan Zweig (1881–1942) var sin tids største intellektuelle verdensstjerne. Han var en svimlende produktiv forfatter, omreisende i humanisme, en forkjemper for fred, europeisk brorskap og global forståelse mellom menneskene. Han var den mest oversatte forfatteren i verden, og bøkene hans solgte i store opplag. Men da nazistene tok makten i Tyskland, ble han tvunget i eksil og endte livet sitt i den brasilianske jungelen, desillusjonert og deprimert. Hva var det ved Stefan Zweig som fenget leserne i samtiden så intenst, og hvordan gikk det til at ettertiden nesten glemte denne verdensborgeren som endte som jaget flyktning? 

Foredragsholder:

Språk: norsk

collage_zweigogvidnes.jpg